От 3 до 50 на сто е процентът на желаещи ваксина учители в Кърджалийско

  • 08 януари 2021 19:33

  • 639
  • 1
От 3 до 50 на сто е процентът на желаещи ваксина учители в Кърджалийско
© Getty Images/Guliver

От 3 до 50 на сто е процентът на учители от област Кърджали, които искат да се ваксинират срещу коронавирус.

В някои училища желаещите преподаватели са почти половината от педагогическия персонал, докато в други интересът е слаб.

Репортерска проверка показа, че тези случаи са в малките населени места. Вчера изтече срокът, в който училищата трябваше да предоставят списъци на желаещите да се ваксинират учители, отбелязва БНР.

Близо половината от учителите в Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали искат да се ваксинират. Останалите се колебаят. Директорът Златко Атанасов поясни: "Ние се очертаваме като една група, работеща в рискова среда, а и повечето колеги го приемат с удовлетворение. Ще започне и ваксинирането при учителите".

Над 500 учители са пожелали да се ваксинират в Добричко

На другия полюс е Средно училище "Христо Ботев" в кирковското село Чорбаджийско. Там само двама от 34-ма учители искат ваксина: "Колегите имат притеснение по отношение на ваксинирането. Нека не бъдем ние от първия ешелон на ваксинираните, нека да изчакаме да видим какво ще се случи“, каза директорът Стефан Радионов. Той и колегата му от Кърджали са убедени, че при повече достоверна информация ще има и по-голям интерес от учителите.

Последвайте канала на

Novini.bg
639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
побре

2021.01.08 | 19:54

1
Факта, че производителите на ваксина си измиват ръцете, значи , че те не са сугурни в качествата на това което ни се предлага, ни кара да сме предпазливи. Прочетох че всеки преди да се ваксинира подписва документ че доброволно се ваксинира и че няма право да съди ни произведител, ни държавните органи. Никой не е сигурен в качествата на ваксината. Всъщност, последните изследвания в Италия говорят че смъртта не от недоказан вирус, а от бактерия и резултата е згъстяване на кръвта , което пък ни отнема кислорода и така се задушаваме, сърцето и мозъка не издържат без кислород. Затова -по едно малко аспиринче на ден и вечер по няколко скилидки чесън. Не се паникьосвайте, пазете си псехичното здраве.

Добави коментар

Водещи новини