Над 400 ваксини срещу COVID-19 са разпределени днес между лечебните заведения в област Благоевград

  • 07 януари 2021 15:44

  • 317
  • 0
Над 400 ваксини срещу COVID-19 са разпределени днес между лечебните заведения в област Благоевград
© gettyimages

430 ваксини срещу COVID-19 са разпределени днес между лечебните заведения в област Благоевград, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

С тях ще бъде направена първа имунизация на медицински специалисти от болничната помощ, посочи той. Над 140 са дозите за най-голямото лечебно заведение в областта - Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград. Ваксините се поставят в определено за целта помещение в Гинекологичното отделение.

Лични лекари и стоматолози от Плевен недоволстват, че сред тях няма ваксинирани

Само за няколко часа днес са ваксинирани над седемдесет медицински специалисти, каза главната сестра на отделението Венета Стефанова.

В момента тече първата фаза на ваксинирането, с която ще се обхванат медицинските специалисти от болничната и доболничната помощ, посочи директорът на РЗИ - Благоевград. След десетина дни се очаква нова доставка на ваксини, с която ще бъдат реваксинирани медицинските специалисти, на които беше направена имунизация в края на миналата година. Ваксините са заявени, има ги в наличност в София и ще бъдат доставени по схема, допълни д-р Калоянов.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини