Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават положителни резултати

  • 12 ноември 2020 13:30

  • 485
  • 0
Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават положителни резултати
© Getty Images/Guliver

Втората и третата фаза на клинични изпитания в Индия на ваксината срещу новия коронавирус "Ковишийлд" дават добри резултати и препаратът може да се окаже реално решение на проблема с пандемията, съобщи ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Агенцията цитира публикация във в."Хиндустан таймс", която се позовава на мнение на Съвета за медицински изследвания - висшият индийски орган по провеждане на биомедицински изследвания.

Руска компания подписа споразумение за производство на оксфордска ваксина срещу COVID-19

"Ковишийлд" е експерименталната ваксина, разработена от Оксфордския университет и компания "АстраЗенека". Изпитания с нея се провеждат още във Великобритания, Бразилия, РЮА и САЩ.

"Въз основа на резултатите от втората и третата фаза на изпитания, Индия ще търси ранен достъп до този препарат. В института "Серум" в Индия вече са произведени 40 милиона дози от ваксината", се посочва в съобщение на Съвета.

В Индия произведоха 40 млн. дози от кандидата на ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека

В Индия са в ход изпитания на три ваксини срещу новия коронавирус. Компаниите "Бхарат Байотех" и "Зайдъс Кедила" провеждат тестове на разработените от тях ваксини "Коваксин" и "ЗайковДи". В института "Серум" се провеждат изпитаният на "Ковишийлд". Индийските власти одобриха провеждането на втора и трета фаза на клинични изпитания на руската ваксина "Спутник V".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини