Ваксината на "Пфайзър" се съхранява при много ниски температури, което ще затрудни доставката й

  • 10 ноември 2020 11:25

  • 778
  • 3
Ваксината на "Пфайзър" се съхранява при много ниски температури, което ще затрудни доставката й
©

Новата ваксина на американската компания "Пфайзър" и на германския й партньор "Бионтек" изисква съхранение при свръхниска температура от минус 70 градуса по Целзий, което може силно да затрудни доставката й, съобщава Прес асошиейшън.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

По думите на професора от университета в Кембридж Гордън Дуган повечето ваксини се съхраняват при температура от плюс четири градуса по Целзий или по-ниска, но не и при минус 70 градуса. Това може да затрудни доставката на препарата в болничните заведения.

През декември се очакват резултати от ваксината на Оксфорд срещу COVID-19

Майкъл Хед, който е старши научен сътрудник в университета в Саутхамптън също счита, че ваксината ще се сблъска с проблеми, свързани с логистиката и дистрибуцията. По неговите думи съхраняването на медикамента при минус 70 градуса е трудно постижимо за британските медицински учреждения, а да не говорим за останалите страни.

Според Александър Едуардс от университета в Рединг предприятията и научните институти бързо ще реагират на наличието на търсене на специалното оборудване, нужно за съхраняването на ваксината, допълва БТА.

"АстраЗенека" регистрира ваксина срещу COVID-19

В понеделник производителите на новата ваксина огласиха междинните резултати от третата фаза на клиничните й изпитания, доказващи нейната 90-процентна ефективност.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
778 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.11.10 | 13:46

3
Ясно, имунизацията на населението ще се извършва зимата на северния полюс за да са подходящи условията. Що не измислиха ваксина например която след като я поставят човек да не трябва да яде 40 дена например? Много яко
Ама

2020.11.10 | 13:02

1
Така се съхраняват само наномолекули !!!Готови ли сте за чипизация?

2020.11.10 | 13:07

2
да аз искам нано, много ме кефи, ще съм модерен

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини