До края на март у нас ще бъдат доставени още 30 хил. флакона "Ремдесивир"

Очакваме да получаваме по 6000 флакона "Ремдесивир" всеки месец до март. Това обяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков пред журналистии по време на разпеределянето на лекарството на регионалните здравни инспекции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16154

,,2593 флакона от лекарствения продукт Veklury (ремдесивир) за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в средно тежко и тежко състояние бяха доставени днес в България. Още тази вечер количества от медикамента ще получат всички регионални здравни инспекции, чийто ангажимент е в рамките на утрешния ден да снабдят лечебните заведения с разчетените количества. Медикаментът ще покрие лечението на 260 пациенти, хоспитализирани в интензивни структури'', обясни той.

Това е първата доставка по договорите, сключени между Министерството на здравеопазването и притежателя на разрешението за употреба на лекарството – Gilead Scinces. Припомняме, че за закупуването на доставените днес флакони Министерският съвет отпусна 2,1 млн. лв. Общо средствата, които страната ни ще задели за обезпечаване лечението на пациенти, показани за лечение с Ремдисивир до края на месец март, възлиза на над 26 млн. лева. До края на март 2021 г. в България поетапно ще бъдат доставени още 30 хил. флакона от медикамента.

Получихме близо 2600 флакона от лекарствения продукт ремдесивир

Лекарството пристигна днес по обед, веднага създадохме организация Ремдесивир да получат всички болници, които са го заявили. Започваме с раздаването на регионалните здравни инспекции в София-град, София област, Благоевград, Перник и Кюстендил, а до края на деня и на останалите 23 РЗИ. Столичната здравна инспекция тук, на място, отпуска количествата, заявени от Военномедицинска академия, „Александровка“ и „Пирогов", за да осигурят своевременно лечението на своите пациенти, посочи д-р Пенков.

,,Експертният съвет по анестезиология и интензивно лечение изготви протокол за приложение на медикамента, на база който колегите извършват оценка и преценяват дали да назначат терапия с лекарството. Протоколът е на разположение на всички лечебни заведения в страната'', обясни още заместник-министърът.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16154

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.29 | 23:57
    Заврете ги на Дон Тиквата Борисов у аналния отвор !
  2. 2020.10.29 | 23:06
    А така , купувайте още , Тулупа трябва да пълни чекмеджетата
  3. 2020.10.29 | 20:49
    Борисов да го приема през ануса ( на Доган играчката) докато се излежава сред кюлчета злато и евро! Оставка и растрел унищожител на нацията!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Лекарства

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет