Създателите на руската ваксина срещу COVID-19: Няма оплаквания от първите доброволци

Няма оплаквания от първите доброволци, участвали в клиничните изпитания на руската ваксина „Спутник V” през лятото. Това заяви Александър Гинцбург, директор на института "Гамалея", където е създаден препаратът, пише РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16268

„Те не се наблюдават официално, но поддържаме връзка. Доколкото знам никой от доброволците дори не е настинал, не се е разболял и няма инфекции“, каза Гинцбург.

Депутат, участвал в изпитание на "Спутник V", е с COVID-19

На 11 август Русия регистрира ваксината, която според руското министерство на здравеопазването осигурява имунитет до две години. Тя се състои от два компонента, които се инжектират с промеждутък от 3 седмици.

Клиничните изпитания на препарат, водени от института "Гамалея", стартират от 18 юни. В тях са участвали 38 доброволци, с което е потвърдена и безопасността на ваксината. Отбелязва се, че всички са изградили имунитет към инфекцията.

10 000 доброволци са тествали руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V"

Светът е разделен относно ефективността на руската ваксина срещу коронавируса, предаде БТВ.

Медиците, които казват, че няма да се ваксинират, дават като причина липсата на достатъчно данни за ефективността на ваксината.

От Световната здравна организация подчертаха още през август, че не са получили достатъчно информация от Москва за препарата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16268

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.28 | 12:09
    ПРЕДИ ДА ОСВОБОДИТЕ ТЕРИТОРИЯТА ЗА ДА СИ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВА В ЕВРОПА СМРЪ ДЛИВЦИТЕ, ПОНЕ ЗА НЕЩО ПОЛЕЗНО ДА ПОСЛУЖИТЕ, (Б) ОКЛУЦИ :)
  2. 2020.10.28 | 11:53
    ВСЯКА ГОДИНА В ПРОТИВОГРИПНИТЕ ВАКСИНИ СЕ ДОБАВЯТ РАЗЛИЧНИ МОДИФИЦИРАНИ ВИРУСИ И СЕ ИЗПРОБВАТ ВЪРХУ ЖИВОТНИТЕ В КЕН ЕФА :) НАЙ-БЛИЗО СТЕ ДО КОЛХОЗНИЦИТЕ ГЕНЕТИЧНО :) ТЯ, КОЛХОЗНАТА СВ ИНЯ ГО ЗНАЕ ТОВА И ЗАТОВА СЕ ОПИТВА ДА СИ РАЗРАБОТИ СОБСТВЕНА ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА. АМА НАЛИ СИ Е СВИ НЯ, СИ ТРАЕ И ГЛЕДА ДОКАТО ВИ СЕ РАТ В УСТАТА, ЛАЙ НЯНИ МОЗЪЦИ :) ВСЕ ПАК РЕЗУЛТАТИТЕ, ДОКОЛКО ДАДЕН ВИРУС Е ЕФИКАСЕН, СА ВАЖНИ И ЗА НЕЯ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ СА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ :) ...И ДА БЛАГОДАРИТЕ НА ТИК ВАТА, ЖИ-ВОТНИ :)
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Лекарства

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет