Папата призова ваксината срещу COVID-19 да достигне и до най-бедните страни

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова политическите лидери да гарантират, че ваксини срещу коронавируса ще бъдат доставени на най-бедните страни по света, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

Той каза, че в много части по света има "фармакологична маргинализация" на онези, които са без достъп до здравеопазването.

Папата се срещна днес с членове на италианска хуманитарна група, която събира дарени медикаменти от фармацевтични компании и ги раздава на клиники и центрове с цел подпомагане на нуждаещите се.

Ваксина срещу COVID-19 ще се поставя в Австрия в първото полугодие на 2021 г.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март заяви, че прекалено много хора умират в части на света от липсата на лекарства, които са широкодостъпни на други места и че политиците трябва да вземат предвид това тяхно страдание.

Повтарям, ще бъде тъжно, ако при разпространението на ваксината, приоритет се отдаде на най-богатите или ако ваксината стане собственост на тази или онази страна, а не на всички, заяви Франциск, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.19 | 20:49
    И ти ли се продаде бе?! Гледай си гейските интриги и си мълчи!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Лекарства

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет