Изпитването на COVID-ваксината на Астра Зенека в САЩ остава спряно

  • 15 септември 2020 08:16

  • 717
  • 0
Изпитването на COVID-ваксината на Астра Зенека в САЩ остава спряно
© Getty Images/Guliver

Изпитването на ваксината срещу COVID-19 на компанията Астра Зенека (AstraZeneca) продължава да бъде спрямо в Съединените щати в очакване на разследване на американските регулатори относно сериозен страничен ефект във Великобритания, въпреки че тестовете на ваксината на други места се възобновят, посочи източници на Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

В събота Астра Зенека заяви, че е подновила тестовия процес на коронавирусната ваксина във Великобритания, след като регулаторните органи на острова приключиха проверката си за сериозен страничен ефект при един участниците в тамошното изпитване на ваксината.

"Астра Зенека" поднови тестовете на COVID-ваксината

Тестовият процес в САЩ ще остане в очакване, докато Американската администрация по храните и лекарствата и Комисия за безопасност на лекарствата разследват случая, допълва БНР.

Източници посочиха пред Ройтерс, че записването на нови пациенти и други процедури за пробно проучване в САЩ са пренасрочени поне за средата на седмицата и че не е ясно колко време ще отнеме на Администрация по храните и лекарствата да приключи своето разследване.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини