Германия: Ваксина срещу COVID-19 може да бъде готова до средата на 2021 година

  • 29 юли 2020 12:28

  • 1609
  • 1
Германия: Ваксина срещу COVID-19 може да бъде готова до средата на 2021 година
© Pixabay

Германският министър на образованието и научните изследвания Аня Карличек заяви в сряда, че ваксина срещу Covid-19 трябва да стане достъпна за населението "най-рано" до средата на 2021 г, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Въпреки че учените работят с безпрецедентна скорост, винаги са възможни неуспехи, така че не трябва да се очаква чудо, посочи тя. Трябва да има разлика между "работещо лекарство и безопасно лекарство, което ще отговори на очакванията на населението", отбеляза още г-жа Карличек.

Модерна обмисля да предлага ваксината си срещу COVID-19 за 50 - 60$ на курс

Тя спомена, че три германски компании, които са в напреднал стадий на разработване на коронавирусна ваксина - BioNTech, CureVac и IDT Biologika Corporation.

Първите две вече провеждат клинични изпитвания, докато се очаква IDT Biologika да започне провеждането на клинично изпитване през следващата седмица, добави министърът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1609 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Докато

2020.07.29 | 16:05

1
швабите се натуткат (намъдруват),вирусът ще се налудува.Това е:Европа е иэключително бавна във всичко,което трябва да се прави в посока на овладяване на това эло.И както и при Чернобилската катастрофа,така и сега повече се дрънка вместо да се работи. А мухлльовците у нас,които във всичко виждат конспирация и не спират да крякат,че вирус няма,да не си въобрайэяват,че някой ще ги ваксинира насила;ваксината струва пари и няма да е достъпна эа всеки.Да си събират в куче-касичка парички,эа да могат да си я поэволят,ако искат.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини