Пандемията разколебава някои от най-яростните противници на ваксините

  • 14 април 2020 14:29

  • 1297
  • 1
Пандемията разколебава някои от най-яростните противници на ваксините
© Pixabay

Пандемията от коронавируса разколебава някои от най-яростните противници на ваксините по света. Техните онлайн групи са малка, но гласовита глобална общност, която е убедена, че ваксините са опасни и отказват да имунизират себе си и децата си, предаде "Ройтерс".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Една от тях, американка, майка на три деца, признава, че в момента е наполовина убедена, че би се имунизирала, ако бъде открита ваксина срещу COVID-19. Тя се представя само като Стефани, защото се опасява от гнева на противниците на ваксините и споделя, че е притеснена от това, че тази общност омаловажава заплахата от коронавируса.

Могат ли стари ваксини срещу други вируси да ви помогнат срещу COVID-19?

"Всички сме засегнати от този вирус, училищата затварят, млади хора са в болниците и те продължават да твърдят, че всичко е измама", казва тя по телефона от САЩ.

Докато учени и фармацевтични компании по света търсят лек срещу коронавируса, други противници на ваксините стягат редиците за отпор срещу потенциална нова ваксина.

"Отказвайте, демонстрирайте", пише британец във Фейсбук в отговор на публикация, която задава въпроса как биха реагирали хората, ако имунизацията срещу коноравируса стане задължителна.

Имунолог: Ваксината БЦЖ е бонус за българското население

Има вирусолози, които изтъкват, че разработването на ваксина среща толкова широка подкрепа, че съпротивата ще бъде подкопана.

"Ако утре разполагаме с ваксина, всеки би се втурнал да си направи", казва Лоран-Анри Виньо, съавтор на исторически преглед на френското движение срещу имунизациите.

Мнението му обаче оспорва Мери Холанд, заместник-председател на американската неправителствена организация "Защита на детското здраве", която се отнася критично към имунизациите в САЩ. "Не смятам, че този вирус променя из основи дълбоките съмнения на хората по отношение на ваксините", казва тя. Холанд отбелязва, че някои хора понасят добре ваксини, но други се парализират и умират, допълва БНР.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2020.04.14 | 15:34

1
Анти ваксър и хомеопат са все ...пати!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини