Купуваме лекарства с е-рецепта от 2013г.

  • 09 февруари 2012 17:20

  • 2516
  • 0
Купуваме лекарства с е-рецепта от 2013г.
©

През есента на 2013 г. вече ще можем да ползваме електронни рецепти. Първоначално документът ще бъде въведен експериментално, за да се провери как ще работи.

За изработването на е-рецептите са осигурени 1 милион лева по оперативна програма „Административен капацитет”, обясниха експерти на Здравната каса.

След като бъдат въведени този вид рецепти в началото ще се ползват от хора, които получават лекарствата си безплатно или с намаление за сметка на Здравната каса, а след това ще заменят напълно хартиения си вариант. Е–рецептите са само една малка част от съдържанието на електронната здравна карта, с която също предстои да започнем да разполагаме през есента на следващата година.

Освен рецепти в картата ще бъдат разположени и електронните болнични листове, както и електронното ни здравно досие. Е–картата пък е част от цялостната интегрирана здравна система, която здравното министерство подготвя като проект под името „БАЗИС” на стойност 9.7 млн. лв. и ще приключи също следващата година.

Здравният министър д-р Стефан Константинов лансира идея, която се обмисля с тази карта да можем да и имаме достъп до услуги от всички сфери на администрацията.

Последвайте канала на

2516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини