Протест пред НС срещу мораториума върху новите лекарства (снимки)

  • 09 декември 2017 10:57

  • 4727
  • 3
Протест пред НС срещу мораториума върху новите лекарства (снимки)
© Булфото

Протест срещу мораториума върху лекарствата и новите терапии се провежда пред парламента. От пациентски организации "Заедно с теб" подкрепиха акцията и определиха предложения мораториум като политическо безумие и заплаха за живота на пациентите.

Гражданите носеха със себе си черен ковчег, символизиращ умиращото ни здравеопазване.

 

Вчера президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на наложи вето върху забраната за финансиране на нови лекарства от Здравната каса догодина. Държавният глава смята, че мораториумът засяга основно конституционно право, което гарантира достъпна медицинска помощ.

 

Протестът днес е под мотото "Не на мораториума върху лекарствата и новите терапии". "С цел да се икономисат средства, управниците ни решиха да спестят едни трохи от 25 млн. лева като наложат мораториум за минимум една година за финансирането на всички нови терапии", пишат организаторите на протеста. Според тях приетото решение отрича правото на живот на пациентите, които имат нужда от новите медикаменти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4727 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.11 | 10:17

3
Истината за тези циркове, разигравани пред НС е, че са организирани от фармацевтичната мафия и лекари, които са на хранилка при нея.

2017.12.11 | 10:17

2
Тези протестъри да се замислят колко внасят в системата преди да искат стотици пъти в повече. Неотдавна претърпях ортопедични операции и за консумативи платих от джоба си около 6 хил. лв., макар да съм сигурен, че внасям много по-големи вноски в НЗОК. Трябва да е ясно, че баниц
Реалист

2017.12.09 | 13:25

1
А защо не протестирахте, когато ГЕРБ източва здравната каса? От къде изпълзяхте?

Добави коментар

Водещи новини