Радослав Гайдарски: Президентът и хората са били объркали за мораториума на лекарствата

  • 09 декември 2017 10:43

  • 5226
  • 1
Радослав Гайдарски: Президентът и хората са били объркали за мораториума на лекарствата
© Булфото

Президентът и хората са били объркали за мораториума на лекарствата. Става въпрос за нови лекарствени средства, които не се използват в България в момента”. Това заяви бившият здравен министър Радослав Гайдарски по повод мораториума на лекарства, на който президентът Радев наложи вето.

Той е категоричен, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и хората са се объркали точно какво се забранява. „Президентът налага вето, защото не му е било обяснено добре”, коментира Гайдарски.

Имаме група хора в България, които непременно искат всяко лекарствено средство да го вкарат в нашата страна. Голяма част от тях все още не са с доказани качества. Това лекарствено средство, само след 10 години, ще струва 5 лева”, поясни Гайдарски.

Нашите хора се лекуват с много модерни лекарствени средства. Ние използваме иновативни средства повече от всяка друга страна в Европа”, добави бившият здравен министър.

По повод предложения от БСП мораториум за болниците Гайдарски смята, че помагат на правителството. „Парите потъват по много неуточнени начини. Възможността всеки директор да провежда търгове за болницата, при положение че средствата идват от здравното министерство и от НЗОК, това дава възможност по всякакви начини да се отклоняват.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
еЙ

2017.12.17 | 09:38

1
Язък че си бил зддравен министър

Добави коментар

Водещи новини