САЩ въвеждат предупреждение за хомеопатичните лекарства

Федералната комисия по търговията в САЩ нареди на производители и търговци на хомеопатични продукти да поставят на опаковката изрично предупреждение, че няма научно доказателство за ефекта, който се твърди, че предизвикват. Това засяга пазар, който почти не се регулираше досега и в страната обемът му надхвърля 3 млрд. долара по данни на администрацията от 2007 г.

Алтернативната медицина е създадена през 1796 г. и се приема за спорна от традиционната медицина. Тя отдавна е отхвърлена от науката.

По тази причина сега американското правителство задължава производителите на хомеопатични продукти да гарантират, че те са ефективни. В противен случай те трябва да посочат на етикета им, че няма никакви научни доказателства, че продуктът работи.

Хомеопатията се основава на идеята, че симптомите на заболяването могат да бъдат лекувани с малки дози вещества, базирани на природна основа. Федералната търговска комисия посочва, че много хомеопатични продукти вече не съдържат забележими нива на оригиналното вещество.

Хомеопатичните продукти все още имат много поддръжници, затова няма как те да изчезнат напълно от аптеките.

Коментари

  1. 2017.09.15 | 16:42

    Алтернативната или неконвенкционалните медицина и ветеринарна медицина не са отхвърлени от науката, защото към тях спадат народната медицина и народната ветерин.медицина , вкл. и народната фитотерапия, природните терапии - терапия с мумио, терапия с водорасли, фунги тера

  1. 1

Напиши коментар

Лекарства

още

Анкета

На умствено заболяване ли се дължи транссексуалността?

На умствено заболяване ли се дължи транссексуалността?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

На живо Студио "Трето полувреме" след Аржентина - Хърватия 0:3