Туристи въртят черна борса с лекарства

  • 03 август 2017 13:02

  • 7197
  • 4
Туристи въртят черна борса с лекарства
© Pixabay

Български туристи използват лятната почивка в чужбина, за да въртят черна борса с лекарства.

В редица форуми и Фейсбук страници се събират поръчки за медикаменти. Нашенци пълнят куфарите с хапчета от Гърция и Турция, а после ги продават в нета. Една от призините е, че в родните аптеки постоянно има недостиг или липса на илачи. Освен това някои от продуктите , които хората търсят, изобщо не са регистрирани у нас. Това отваря ниша за онлайн търговия, пише „Телеграф“

Проблемът е, че никой не гарантира качеството на лекарствата.

Хората, които въртят черна борса с лекарствата, споделят в интернет кога предстои да пътуват и в какви срокове могат да изпълнят „поръчките“. Някои дори си пускат обяви, че предлагат закупуване на лекарства от чужбина. В повечето случаи те взимат капаро от клиента, на който трябва да доставят медикамента. „Търговците“ успокояват, че в аптеките зад граница рядко изискват рецепта, а проверките на митниците и на летищата не създават някакви проблеми.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7197 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
иванчо

2017.08.17 | 10:45

4
ОСВЕН ТОВА ЛЕКАРСТВАТА В ЧУЖБИНА СА ДЕСЕТОКРОТНО ПО ЕВТИНИ ОТ КОЛКОТО АКО СЛУЧАЙНО ГИ НАМЕРИШ В НАША АПТЕКА. У НАС ДОРИ ПРОДАВАТ ЛЕКАРСТВА МЕНТЕ , ТАБЛЕТКИ БЕЗ СУБСТНАЦИЯ. ПРОСТО ТИ ПРОБУТВАТ ТАБЛЕТИРАН ТАЛК. И ТИ СМЯТАШ ЧЕ СЕ ЛЕКУВАШ.
FM

2017.08.16 | 22:33

3
проблемът е, че никой не гарантира за качеството на лекарствата! Но и абсолютно никой не гарантира че “МЗ“ Министерство на Здравеопазването се грижи за Нас.
FM

2017.08.07 | 20:27

2
Когато бях малък, “не знам как да го формулирам“ имах бронхиална Асма, и ми биеха Алергени. До като не научихме че има и други лекарства за това, те се казваха PASSPAT. Те са били създадени точно за това. Но в България ги нямаше, и по вторият начин, чрез познати, родителите ми ги з
FM

2017.08.07 | 20:26

1
, родителите ми ги закупиха и оздравях, след това работех на много отговорна професия„FireMan„ гасил съм пожари и вадил съм болни и трупове, сега съм пенсионер от там.

Добави коментар

Водещи новини