Солната терапия вече се прилага и у нас

  • 21 октомври 2016 16:11

  • 4007
  • 2
Солната терапия вече се прилага и у нас
©

Преди десетилетия лекар забелязва, че миньорите в солните пещери нямат дихателни и кожни проблеми. Прави експеримент, като разменя местата на тези миньори с работещи във въглищните мини. Резултатите са поразяващи. Така се ражда идеята за солните стаи. Сега такива има и в България.

Помещението наподобява нещо средно между пещера и иглу. Стъпва се върху морска сол, а отгоре сякаш висят ледени висулки. Стаята е топла и удобна. Уредът, който работи вътре, се нарича халогенератор – през него преминава каменна сол, добита в пещери. Това е солната стая. Солта, която се използва в нея, идва от Австрия, обяснява Сузи Янкова пред БНР.

Процедурата включва влизане в специалната стая без специално облекло, но с калцуни, за да се пази чистота. Сяда се на удобно кресло и в продължение на 40 минути се вдишва от солния въздух. Терапията се състои от 10 посещения през ден и може да се прави два пъти годишно.

Солта има способността да изчисти полепналите секрети по белите дробове и дихателните пътища - от мръсния въздух, цигарите и стари заболявания. Сериозно се повлияват още астма, бронхит, синузит, различни алергии. Солната терапия влияе и върху кожни проблеми, сред които псориазис и атопичен дерматит. Има данни за добро въздействие върху нервната система. Смята се, че повишава и имунитета.

Не се препоръчва при туберкулоза, порок на сърцето, сърдечносъдова недостатъчност, тежки бъбречни увреждания, онкозаболявания и инфекциозни болести в остър стадий.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4007 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Внимание диверсия през ХЕИ И ВиК

2016.10.21 | 19:17

2
Тежко отровната вода от водопроводите образува остро токсични газове поразяващи големи обеми в детски градини,училища и домове ..Особенно жестоко вредни са газовете отделяни при добавяне на белина и тризон. Терористите ползват натриев хипо хлорид предозиран до 16 000 пъти/наливат на около яки дози .. Да се проверят виновните длъжностни лица. Отровната вода поразява деца и възрастни трайно . Жертвите с е познават по специфично бледия мъртвешки цвят на лицата..Отровната Вода е опасна и след преваряване вкл и като супа,чай,кафе,сок..Има градове и села с до 90% поразени граждани ..
JJivanov Bravo

2016.10.21 | 19:12

1
за първи път солно водна терапия видях в пионерски лагер "Ростселмаш "Геленджик.В българските детски лагери заради недопустимо използване на хлор токсични препарати средно над 30 % от децата се разболяваха./сега е по страшно отровена е питейната вода с нарочно предозирани натриево хлорни отрови../ Та там не се разболя никой.Ползваха солена морска вода за гъргара сутрин и море терапия сутрин за гимнастика ,около обяд и след 16 часа..

Добави коментар

Водещи новини