Хапче помага на астматиците

  • 21 август 2016 08:58

  • 2967
  • 0
Хапче помага на астматиците
©

"Чудотворно" хапче може да преобърне досегашното лечение на астмата. Благодарение на него борбата с белодробното заболяване може да се окаже може да се окаже много проста в близко бъдеще.

Учените от университета в Лестър твърдят, че таблетката ще е много успешна при терапия. "Това хапче може да донесе голяма промяна в бъдещото лечение на астмата", обяснява ръководителят на екипа Крис Брайтлинг.

Лекът значително намалява симптомите на астмата, улеснява функцията на белите дробове и подобрява състоянието на дихателните пътища.

В изследването са участвали 61 пациенти, които от години се борят с астмата. на една група от тях в продължение на 12 седмици е било давано два пъти на ден по 225 милиграма от лекарството, а друга е получила плацебо. Хората, приемали медикамента, са страдали по-малко от възпаление на дихателните пътища и не образували толкова секрети. Част от пациентите, приемали новото хапче споделили, че се чувстват много по-добре и според тях пристъпите им са намалели. Те споделили също така, че щом спрат да го вземат, състоянието им се влошава.

Учените споделят още, че това е само първата стъпка, за да се разбере дали е възможно хапчето да се използва всеки ден.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2967 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини