Черен пазар на лекарства по морето

  • 04 юли 2016 09:49

  • 3208
  • 0
Черен пазар на лекарства по морето
©

Черен пазар на лекарства се вихри в големите курорти по морето. В малките крайбрежни села пък има недостиг на аптеки, пише "Телеграф".

Най-сериозен дефицит има в общините Шабла и Каварна. Там малките населени места като Дуранкулак, Езерец, Крапец и Тюленово през лятото се пълнят с гости, които обаче са принудени да тичат до Шабла, ако имат нужда от медикаменти. Същата е ситуацията и в Каварненско, където са култовите за туристите села Камен бряг и Българево. Хиляди се втурват и към село Топола, но в нито едно от тях няма апте4ка и единственият вариант е пътуване до Каварна или Албена.

В големите курорти по Черноморието има достатъчно аптеки. Там проблемът е, че дрогерии въртят нелегална търговия с лекарства. Много от тях реално работят като аптеки, въпреки, че не са на магистър-фармацевти, коментират хора от бранша. Някои крият под тезгяха цял арсенал от медикаменти, които по закон не могат да продават.

Няма точни данни какъв е броят на търговците в сянка, но фармацевти твърдят, че такива обекти съществуват почти навсякъде3 и са повече от6 легално работещи. Огромни разлики има в разпределянето на аптеките. Естествено по-големите и посещавани курорти разполагат с повече обекти. Така например в района на "Златни пясъци" има седем, в "Св. Константин и Елена" - 2.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини