Вижте японската схема на хранене за по-дълъг живот (снимка)

  • 25 март 2016 14:34

  • 5492
  • 0
Вижте японската схема на хранене за по-дълъг живот (снимка)
© Getty Images/Guliver

Учени от Националния център по здравеопазване и медицина в Токио установиха, че смъртността сред хората, които спазват националните препоръки за здравословно хранене, е по-ниска с 15 до 22 процента, предава БТА.

По тези причини ние ви представяме японският начин на хранене. Той се характеризира с консумацията на повече риба, соя, зеленчуци, плодове и по-малко мазнини, намалява риска от инфаркт, инсулт и други фатални заболявания.

Препоръките за здравословно хранене в Япония са оформени като конусовиден пумпал. Дръжката му е като голяма чаша с вода/чай. Около нея тича човек. В най-големия сектор са зърнените храни, следвани от зеленчуците, рибата и месото, млечните продукти и плодовете.

Източник: Food and agriculture organization of United nations

По-ниската смъртност сред спазващите препоръките за здравословно хранене най-вероятно се дължи на по-малкото случаи на сърдечносъдови заболявания с фатален край, и по-специално на инсултите. В най-добро здравословно състояние са хората, наблягащи на зеленчуците, плодовете и рибата. Макар и в схемата рибата и месото да са в една графа, по традиция японците ядат повече риба и по-малко говеждо и свинско от хората в западните държави.

Учените са анализирали за изследването си данни за 36 000 мъже и 42 000 жени, проследени 15 години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини