Лечението на онкоболните е осигурено в България, информират от НЗОК

  • 11 февруари 2016 18:02

  • 2194
  • 2
Лечението на онкоболните е осигурено в България, информират от НЗОК
©

Във връзка с публикации в електронни медии за това, че след одобряването на проекта за Националната здравна карта и нейното прилагане, в следващите 36 месеца онкоболните пациенти ще трябва да се лекуват в Турция, категорично заявяваме следното: НЗОК е осигурила на онкоболните достъп до съвременно лечение посредством сключени от нея договори с четири лечебни заведения за болнична медицинска помощ по клинични пътеки 258.3 и 258.4 - за радиохирургия и роботизирана радиохирургия на онкологични и неонкологични заболявания.

Това съобщи пресцентърът на НЗОК.

Комплексното лечение на онкоболните (осигуряване на всяка една отделна част от цялостния процес на лечение) е залегнало в Наредба 11 от 9 декември 2015 г. за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. За осигуряване на комплексността, при условията и реда на предстоящия нов Национален рамков договор за медицинските дейности за 2016 г., касата ще сключва договори с отделни лечебни заведения, които могат да осигурят всеки етап от лечението, или с техни обединения.

Именно защото приоритет е лечението на онкоболните, от тази година НЗОК ще осигурява заплащането и на медицинското изделие "постоянен венозен порт", чиято употреба е щадяща за пациента и осигурява комфорт при провеждането на лечението, посочват от НЗОК.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2194 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПОГЛЕДНИ

2016.02.18 | 10:24

2
ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК НА ПЛАНЕТАТА.ПЪРВО РАЗБОЛЯВАТ ХОРАТА А ПОСЛЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ ТОВА,ЧЕ ГИ ЛЕКУВАТ.ЗАБОЛЯВАНИЯ КАТО РАК И ДИАБЕТ СЕ ЛЕКУВАТ НО НИКОЙ НЕ ИЗДАВА ТАЙНАТА ЗА ТОВА ЗАЩОТО ЩЕ СПАДНАТ ПЕЧАЛБИТЕ.ВСЕ НОВИ И НОВИ ТИП ГРИП СЕ ПОЯВЯВАТ .СПИН ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ?ШЕПА ЕВРЕИ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА И РЕШАВАТ КОЙ ДА ЖИВЕЕ И КОЙ ДА УМРЕ..
Гост

2016.02.11 | 21:58

1
Хахахахахахахахахахахахахахаах. А имате ли изобщо един изликуван онкоболен кучета неграмотни

Добави коментар

Водещи новини