Почина пациентът, изпаднал в мозъчна смърт след тестове на лекарство във Франция

  • 18 януари 2016 06:46

  • 3155
  • 2
Почина пациентът, изпаднал в мозъчна смърт след тестове на лекарство във Франция
©

Пациентът, който беше в състояние на мозъчна смърт след участие в изпитания на ново лекарство в западна Франция, почина днес, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Той беше сред шестимата пациенти, приети в болница във френския град Рен след участие в изпитанията на лекарството. Състоянието на останалите петима пациенти остава стабилно, посочва болницата в Рен в изявление. Тези шестима пациенти бяха част от общо 90 доброволци, участвали в изпитание на ново лекарство, което би трябвало да облекчава болките и състояние на безпокойство и което се приема устно.

Изследването беше проведено от френския изледователски център Биотриал за сметка на португалската фармацевтична компания Биал. Шестимата приети в болницата в Рен пациенти бяха на възраст между 28 и 49 години. От оставащите петима в болницата, четирима страдат от неврологични проблеми, а петият е просто хоспитализиран като превантивна мярка и при него не се наблюдават симптоми, като при останалите. Тези шестима пациенти бяха единствените, които по време на изпитанията на лекарството са приели по-високи дози от медикамента. Останалите 84 доброволци са здрави, посочи генералният директор на Биотриал Франсоа Посел. Три разследвания се водят по случая, който е невиждан за Франция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3155 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Pokerstar

2016.01.20 | 18:01

2
50 $ безплатен Pokerstars истински пари Не е необходим депозит в тази връзка: goo.gl/A4ouZu
Гост

2016.01.18 | 17:04

1
Опитни мишки, с какъв акъл се подлагат на експерименти тиямалоумници.

Добави коментар

Водещи новини