„Българската Коледа” помага на Ради

  • 18 декември 2015 10:22

  • 1652
  • 0
„Българската Коледа” помага на Ради
©

За 13-та поредна година благотворителната кампания „Българската Коледа" набира средства за спасяване на детски животи. Ради е само на 5 години и страда от генетично заболяване. Семейството му чува страшната диагноза -прогресивна мускулна атрофия, когато той е на едно годинка, съобщава БТВ.

„Забелязахме, че той става много слаб, започна да губи опора в крачетата. Започнахме една борба, едно приключение, едно пътешествие. Не знаех за какво изобщо става въпрос, казаха ми, че ще живее някакви години, прогнозата беше стряскаща”, разказва Ралица Енева, майка на Ради.

Родителите на Ради не се отказват да се борят с болестта и от тази година той е в предучилищна група. Решаваща за състоянието на Ради е ежедневната рехабилитация, която продължава вече 4 години. Последната се покрива частично със средства от инициативата „Българската Коледа".

В басейна ходи и казва: ”Ето, аз сега се уча във водата, надяваме се мамо, нали ще се случи и извън басейна”. Виждам в очите на детето си радост, виждам прогрес в него. Постигаме си някакви наши мънички стъпчици нагоре и напред, какво повече всъщност от това ми трябва”, пита майката на Ради.

Можете да подкрепите Българската Коледа със смс на кратък номер 1117.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1652 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини