С пръстов идентификатор всеки ще може да получава лекарства и за роднини (видео)

  • 10 ноември 2015 12:05

  • 2293
  • 2
С пръстов идентификатор всеки ще може да получава лекарства и за роднини (видео)
© Getty Images/Guliver

С полагане на пръстов идентификатор в аптека всеки ще може да получава лекарства и за роднини, които лично не могат да отидат, за да си ги закупят. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, предаде БТА.

Шарков участва във форум, посветен на предизвикателствата и възможностите на здравния сектор. Той обясни, че идентификаторът ще съдържа код, който ще "свързва" купуващия лекарствата с данните за болния.

В отговор на въпрос за изработването на стандарта за спешна медицинска помощ Шарков каза, че той ще бъде публикуван на интернет страницата на Министерството на здравеопазването /МЗ/ до края на месеца, "защото в него трябва да бъдат разписани текстове за поетапното му въвеждане". Той допълни, че от МЗ са предоставили на Министерството на образованието и науката /МОН/ предложение за държавните образователни изисквания за парамедиците и се надява на бързи действия от страна на МОН, за да бъдат включени и те в текстовете на стандарта.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2293 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Никакви отпечатъци!

2015.11.19 | 21:47

2
Москов да си завре и пръста и отпечатъка там дето слънце не огрява! Какво е това чипиране на хората? Като престъпници ли ни третират или като животни или като и двете? Отпечатъци може да има само за малограмотни и неграмотни човекоподни, останалите са образовани хора. Тъпанар!!
Емм

2015.11.19 | 21:46

1
А който си няма роднини и близки и изпрати съседката или втори/трети братовчед?!? Това е поредният геноцид, изфабрикуван от супер малоумници !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини