Бивш здравен министър: Държавата се е отказала от всякакъв контрол (видео)

  • 07 октомври 2015 07:52

  • 2962
  • 1
Бивш здравен министър: Държавата се е отказала от всякакъв контрол (видео)
©

Не можеш априори да подозираш, че всички са престъпници. Държавата се е отказала от всякакъв контрол, никъде в Европа няма подобно нещо като взимането на отпечатъци, за да си купиш лекарства, каза бивш министър на здравеопазването д-р Мими Виткова в ефира на ТВ7.

Много е опасно това, което се върши, ние ще бъдем следени и ще ни бъдат създадени досиета, които ги е нямало дори по времето на комунизма, категоричен е друг бивш министър д-р Илко Семерджиев.

Министърът не е запознат с реда за покупка на лекарства в България. В момента не е необходимо лично да дойдете, за да си получите лекарствата, припомни Никола Костов от Асоциацията на собствениците на аптеки. Разходът на лекарства не зависи от аптеката, а от Здравната каса и този, които ги изписва, допълни той.

Лимитите в здравното осигуряване са абсурдни. Фиксират се бюджети, които финансират болници и пациентите няма да могат да избират свободно къде да се лекуват, предупреди д-р Семерджиев.

Всички съзнаваме, че трябва да се подобри контролът в системата, но не е това начинът, смята Никола Костов.

Утре ще обсъдим разделението на пакетите и ще се изкажем по обвинението на министъра, който смята, че частните здравни фондове си делят пари с болници, каза д-р Виткова.

Администриране на медицината е невъзможно. Качеството не може да се подобри чрез контрол, то се гради, каза д-р Семерджиев. Лечебните заведения трябва да се конкурират и всеки пациент сам да решава къде да се лекува, завърши бившият министър.

2962 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.09 | 12:51

1
Да бе да бе, тъпи ли сте, че търпим подобни отрепки като Москов и видимо алчни хора като Калфата и мафиотът Бойко ?! Как няма да сте, нали сте ги избрали, чувствайте се доволни, чедопринасяте за разрухата. Пффф, тъпа нация, немам думи! И не използвам ,,сме'' з-то аз не съм такъв глупак.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини