Ефективни методи за лечение на диария

  • 22 юли 2015 19:48

  • 6734
  • 3
Ефективни методи за лечение на диария
©

Диарията е процес, който се характеризира с изхвърляне на изпражнения с високо водно съдържание, обикновено повече от 3 пъти на ден. Диарията е свързана със загуба на течности и електролити от тялото и често може да е съпроводена с висока температура, повръщане и др.

Диарията може да бъде остра или хронична, а в зависимост от причинителя - най-често инфекциозна или неинфекциозна. Много често диарията може да е сигнал за възпаление на червата, синдром на раздразненото дебело черво, алергия, непоносимост към лактоза, или да се появи след лечение с антибиотици, антиацидни препарати и др.

Много често диарията може да ни сполети и когато пътуваме на почивка или в друга страна. Някои автори наричат този вид диария ,,диария на пътешественика''. Обикновено тя се появява в резултат на консумиране на замърсена храна и вода с бактерии, паразити или вируси.

Симптомите на диария включват:

►повишено количество на изпражненията

►променена консистенция на изпражнения

►болки в корема

►подуване на корема

►гадене

►жажда и др.

Диарията може да бъде много опасна, особено при деца и когато продължи повече от 3-4 дни. Препоръчваме следните ефективни продукти при наличие на диария или за профилактика (Пробиотик 10), независимо от нейния причинител:

Пробиотик 10 на канадската топ марката за хранителни добавки JAMIESON съдържа 10 милиарда ,,полезни'' бактерии в една капсула.Тази изключително ефективна формула подпомага лечението на диария, нормализира функцията на стомашно-чревния тракт и повишава имунната система.

Имодиум инстант таблетки за смучене се използват за лечение на остра и хронична диария. Продуктът, съдържа активна съставка Лоперамидов хидрохлорид, който спомага за намаляване честотата на дефекацията и за бързо и ефикасно облекчаване на състоянието.

Имодиум под формата на капсули със същата активна съставка (лоперамидов хидрохлорид) се използва за лечение на остра и хронична диария при деца и възрастни.

Ентерол сашета се използват при лечение на диария както при деца, така и при възрастни. Продуктът може да се използва и от пациенти със синдром на раздразнения колон.

Съдържанието на сашето се разтваря в малко вода или подсладена безалкохолна напитка, разбърква се и се изпива. Прахчето може и да се смесва и с храна. Благодарение на активната съставка от лиофилизирани дрожди Saccharomyces boulardii, Ентерол бързо спомага за нормализиране на чревната дейност и за стопиране на патологичния диаричен процес.

Последвайте канала на

Novini.bg
6734 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.23 | 13:52

3
оцет .... най-добрата изпитана бабина рецепта ;)

2015.07.22 | 21:51

2
Ефективни методи за лечение на диария - яжте само домашно приготвена храна и пийте водата преварена.

2015.07.22 | 20:56

1
POKAJE LI SE POLITIK NA EKRANA ZADULJITELNO

Добави коментар

Водещи новини