Зехтинът намалява инфарктите

  • 24 юни 2015 09:37

  • 2821
  • 2
Зехтинът намалява инфарктите
© Getty Images/Guliver

Гражданите на остров Крит набавят половината от дневните си калории от маслинено олио и благодарение на лечебните качества на тази мазнина населението на острова е с най-ниско ниво на сърдечносъдови заболявания в света.

Изследване на д-р Уилям Кенеди показва, че хората консумиращи редовно зехтин живеят по-дълго. Освен това то понижава кръвното налягане, повишава полезния холестерол, като в същото време намалява вредния, действа добре на сърдечната дейност, пречиства кръвта, съдържа химически съединения, които забавят развитието на рак.

Лекари в Милано са давали по 4-5 супени лъжици олио на ден в продължение на 6 месеца. Установено било намаляване на сърдечните удари и инфарктите. Същите резултати са получили и учени в Тексаския университет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2821 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
XXL

2015.07.27 | 22:50

2
ЗА ИСТИНСКИЯТ ЗЕХТИН СЪМ СЪГЛАСЕН НО В БЪЛГАРИЯ ТАКЪВ НЯМА
говняк

2015.07.15 | 13:22

1
Има, но е много скъп. Когато се купува зехтин, много важно е да пише "Extra vergine", а не "Sansa". - Extra vergine- истински зехтин от селектирани маслини. - Sansa - зехтин второ и трето качество, добива се от маслини, които са развалени и нямат вкусовите и хранителни качества на горепосочените.

Добави коментар

Водещи новини