Едно писмо до министър Петър Москов, което трогна хиляди (снимка)

  • 05 юни 2015 08:42

  • 14480
  • 13
Едно писмо до министър  Петър Москов, което трогна хиляди (снимка)
©

Всеки един месец Бойко Гаргов спасява един живот - този на баща му. Всеки един месец той подарява на своя родител още 30 дни.

Но преди няколко дни се оказва, че безплатното лекарство на баща му вече е платено и затова Гаргов написа писмо до министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва. Това писмо трогна хиляди.

Публикуваме пълният текст на писмото:

Уважаеми господин Москов,
баща ми е обичаен пенсионер, с обичайна пенсия, с обичайни вероятно за възрастта си заболявания, като едното от тях е карцином на простата. Като цяло ежемесечните му разходи за медикаменти са 50-60 лева които той като дисциплиниран пациент чинно отделя от пенсията си. Днес дойде датата за ежемесечното му пазаруване на медикаменти. Бях учуден когато аптекарката ме попита дали желая да ми изпълни рецептата по протокол за Калутид. Разбира се, отговорих и аз. Тя каза, че от този месец се доплаща. Но това са лекарства за онкологично болен, отговорих и аз, ще доплатя, надали е крупна сума. Ами крупна е, с неудобство ми каза тя. Касата поема част от общата цена, 170,88 лв., а на мен е оставила да доплатя част в размер на 119.46. Ще го изпиша с думи - сто и деветнадесет лева и четиредесет и шест стотинки. Като към тях добавя ежемесечните досега разходи сметката добива размер от сто седемдесет и седем лева и седемдесет и три лева.
Господин Москов, как смятате, баща ми, обичаен пенсионер с обичайна пенсия, дали може да си позволи това лечение? Един Бог знае кому колко е отредено, но в отредеността вече освен Божията ръка се намесва и ръката на НЗОК, спорейки вероятно за равнопоставеност.
Тия дни някъде по стените попаднах на споделена статия, в която ставаше дума, че е ваша политика да се ограничат разходите за възрастни и онкоболни, така по естествен път заради естествения подбор разходите за тези категории ще намалеят. Обявих автора на статията за човек с болна психика, а споделилият новината за ... нещо подобно на автора, с доста повече и по-крайни думи. След като излязох днес от аптеката и платих сто и деветнадесет лева и четиредесет и шест стотинки за лекарство за безплатните довчера лекарства на онкологично болният ми баща се чудя дали да не потърся чия беше стената и да се извиня на собственика и.
Господин Москов, аз гласувах за вас. Разбира се, не съм очаквал да ми плащате сметките, но не съм и очаквал всичко това, което написах по-горе. Разочарован съм.
Все пак се надявам, че това е някакво глупаво недоразумение, а не последователна и обмислена политика. Ако не е, жалко за всички нас!

 

Десислава Станева
14480 13

Свързани галерии

Коментари 13

Добави коментар
Бай Иван

2015.06.24 | 10:02

13
Съгласен съм, тъжно е!От друга страна точно пенсионерите тичат първи към урните да гласуват за поредните измамници и откровени крадци. Гласуват си просто ей така, от навик все едно какви цветове имат партийте - нови, стари, известни, неизвестни, с лица, без лица, с лафове, с обещания, с кабапи, с тояги - все дно пенсионерите, и не само те за съжаление, гласуват като овци на заколени. След това тъжни лица, недоволни по площади, плачещи майки, старци по кофите....Затова всеки да си помисли преди да му кажат, че ако не гласува, едва ли не е глупак!

2015.06.24 | 10:01

10
Вие сте избрали лъжци да Ви управляват, спрете да ревете. България е една бавно загиваща държава, в която всичко ще се разпадне, но не обвинявайте управляващите - вие сте избрали престъпници за управлението на България. Чакам моренцето във Америка, приятно мизерстване Ви пожелавам.

2015.06.24 | 10:01

12
А как да разберем кои не са престъпници, за да гласуваме за тях?

2015.06.24 | 10:01

11
Absoliutno ste prav(a) za sujalenie! Nie sme si vinovni che ne sme gi opravili kato v Rumania prez 89ta s kalashnika do stenata. Sega nqmashe pak da ni upravlqvat chrez bodigardi i vnuchki
:(

2015.06.24 | 10:00

9
Във всяка една що годе нормална държава тези политици ще бъдат обесени публично! само в нашата мила родина народът ги трае и дори не протестира....

2015.06.24 | 10:00

6
Това са обещаните ви реформи. Реформа в селското стопанство - не произвеждаме нищо. Реформа в индустрията - всички заводи затворени. Реформа в съдебната система - бедния по презумция не е прав. Реформа в здравеопазването - бедните към гробищата и леко да не се всява паника. И за всичко това дори не се наложи да бият някого, сами си го избрахме.

2015.06.24 | 10:00

8
Но факт

2015.06.24 | 10:00

7
Тъжно.

2015.06.24 | 10:00

5
Всеки месец купува на родителите си още 30 дни живот. Ако той купува живот КОЙ ГО ПРОДАВА. Как стигнахме до тук. До кога
П.

2015.06.24 | 09:59

4
Имам чувството,че на нашите управници им трябва прост народ,за да си го лашкат както си искат,а болните и старите да си заминават,за да не тежат на пенсионните им реформи и здравеопазването.Това е нашата България,съсипаха я отвсякъде!!!
хехе

2015.06.24 | 09:59

3
Имайте предвид, че Москов ви готви и списъци на чакащите и затваряне на болници и приватизация на болници от наши хора. Кой не му се чака- да си плаща.
nikola

2015.06.24 | 09:59

2
MOСКОВ ....ТЪПАНАР...ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА!!! НЕКАДЪРНИЦИ!!! НЕКАДЪРНИЦИ СТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ,САМО МОЖЕТЕ ДА ТРУПАТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ....ОСТАВКААААА!!!! О С Т А В К А!!!

2015.06.24 | 09:59

1
Не сме ги избрали ние.Нито "ти",нито аз,нито друг.Те сами се избират.Механизмът е прост и ефективен.Прилагат го на всички избори.Крайният резултат е този, за който са се споразумели предварително.В смисъл,кой с колко пари влиза в играта.Това си е проблем от 25г.Според мен този проблем се решава така: Всичко живо де що се зове политик и неговите приближени,както и роднини до 9-то коляно да се заселят в която точка на света си пожелаят.Те са граждани на света.Могат да си го позволят,с парите,с които разполагат.Не ме интересува колко са.Просто да се махат!След това да вкараме във властта нови хора,дето нямат връзка с ДС,мафия и разни други.Ако всичко това се случи-гарантирам-БЪЛГАРИЯ-икономически тигър на ЕВРОПА.

Добави коментар

Водещи новини