Започва традиционната кампания за кръводаряване по време на Цветница

  • 03 април 2015 12:20

  • 1660
  • 0
Започва традиционната кампания за кръводаряване по време на Цветница
© Getty Images/Guliver

В рамките на пролетната кампания за насърчаване на доброволното кръводаряване на големия християнски празник Цветница, Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Български Червен кръст организират традиционната кампания за кръводаряване под надслов "Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си", съобщават организаторите, цитирани от БТА.

Светата Православна църква подкрепя безрезервно тази хуманна проява и отново е дала своето благословение за провеждане на инициативата, посочват от БЧК.

На 5 април, неделя, в столицата мобилни екипи за кръводаряване ще работят от 9.00 до 13.00 часа. в близост до храм "Св. Неделя" - на площад "Св. Неделя" 19, в аулата на Богословски факултет; храм "Св. Седмочисленици" - в сградата на IV ОУ "Граф Игнатиев" на ул. "6 септември", храм "Св. Параскева" - в Хоровата зала на Дарби колидж в двора на храма, бул. "Г.С.Раковски" 58, храм "Покров Богородичен", в Енорийски център "Покров Богородичен" зад хотел "Родина".

Също в неделя, от 10.30 ч. пред Богословския факултет на пл. "Света Неделя" директорът на НЦТХ д-р Николай Андреев и заместник-генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска ще предоставят информация за състоянието на кръводаряването в България, за съвместната пролетна акция, както и за това даряват ли младите хора у нас кръв.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1660 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини