Антибиотиците да се приемат с прополис

  • 06 февруари 2015 10:35

  • 3104
  • 0
Антибиотиците да се приемат с прополис
© Getty Images/Guliver

Ново изследване показва, че приемът на прополис под формата на капсули помага за отзвучаване на симптомите на синузита и бронхита. Румънско проучване установява, че деца, които приемат прополис, страдат по-малко от настинки и инфекции на ушите, пише "Труд".

Точният резултат е 55% по-малко случаи в сравнение с деца, които не приемат пчелния продукт. Освен това, установено е, че този прополисът увеличава и ползите от приема на витамин С.

Пчелният прополис притежава естественото свойство да унищожава патогените и още от древността е употребяван като средство за лечение на рани. Известно е, че предотвратява множество заболявания, атакувайки активно бактериите, вирусите и другите микроорганизми, които са причинители на инфекцията.

Флавоноидите, които съдържа, стимулират продукцията на антитела в кръвта с до 40%.

Съществуват близо 2000 проучвания на лечебните свойства на прополиса.

Настинките, грипът, синузитът не са единствените видове инфекции, от които ни защитава прополисът. Той неутрализира също стрептококи, които причиняват зъбен кариес и гингивит. Прополисът е доказано ефективен за лечение на болка, причинена от възпаление. Това е едно от най-добрите естествени средства при пареща, изгаряща болка, причинена от херпес. Облекчава и болка от мускулни разкъсвания и инфекции.

Един от начините, по които прополисът намалява възпалението, е като противодейства на сигнала, който кара разграждащите тъканта бели кръвни клетки да мигрират към мястото на нараняване, но без това да пречи на дейността на антимикробните бели кръвни клетки. Другият начин, по който прополисът намалява болката, е като забавя производството на тялото на една група от съединения, известни като левкотриени. Съединение в прополиса, наречено кафеена киселина фенетил естер, противодейства процеса, чрез който всяка клетка в тялото може да произведе възпалителни хормони от арахидоновата киселина в мазните храни.

PROPOLIS от NATURALL

5 пъти по-силен от обикновения прополис

100% пречистен

Комбиниран с пчелен прашец

30 меки капсули

• Този продукт не е спиртен извлек или воден екстракт.

• 100% натурален

• Целите парченца прополис са потопени в шафраново олио и защитени в меки капсули.

• Лесен за приемане. Не се цапате, не приготвяте сами разтвор, не измервате количества. Просто приемате 1 капсула всеки ден.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини