Стефан Константинов: Няма драма с лекарствата за онкоболните

  • 28 юли 2011 07:49

  • 3465
  • 0
Стефан Константинов: Няма драма с лекарствата за онкоболните
© Булфото

Това е, няма иначе драма, каза в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия министърът на здравеопазването Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Той поясни, че никой болен няма да бъде върнат от ИСУЛ и всеки отишъл там ще получи консултации.

Тотални глупости са, че има недостиг на лекарства за онкоболни в страната, поясни министърът. Той добави, че може да има забавяне някой път с доставката, но то не е повече от десетина дни.

"Пациентските организации да не бъдат толкова сурови, а да си припомнят какво беше преди няколко години. Ясно е, че темата е чувствителна", каза д-р Константинов.

Здравният министър заяви, че България ще купи от Австралия класификационна система, която ще помогне да се уточни  как и колко да се плаща на болниците за определени клинични пътеки. "Когато я има тази система, лекарят няма да си прави сметка колко ще струва една клинична пътека и дали е скъпа", уточни Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини