Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ - Пазарджик има спешна нужда от доброволни кръводарители

  • 09 септември 2024 15:54

  • 169
  • 1
Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ - Пазарджик има спешна нужда от доброволни кръводарители
© Gettyimages

Отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) - Пазарджик търси доброволни кръводарители, съобщават от лечебното заведение. 

Те посочват, че "Кръвна банка" има спешна нужда от допълнително кръводаряване и са необходими големи количества кръв за болни от района на Пазарджишка област.

В момента в няколко отделения на болницата има пациенти с активно кървене , които се нуждаят спешно от кръвопреливане, допълват от болницата.

Увеличава се броят на кръводарителите в Бургас

"Призоваваме повече доброволци да откликнат на апела ни и да помогнат, тъй като в Хирургично отделение, Акушеро-гинекологично отделение, Отделението по урология и Отделението по реанимация и интензивно лечение има над 10 пациенти, които спешно се нуждаят от кръвопреливания" , заявява пред БТА началникът на Отделението по трансфузионна хематология д-р Ваня Стоева, цитирана от пресцентъра на МБАЛ- Пазарджик.

Всички, които желаят да помогнат на болните и болницата, могат да дарят кръв всеки ден от понеделник до петък в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик в работното време между 7:30 и 13:00 часа.  Дарената кръв е за нуждите на МБАЛ-Пазарджик, а кръвната група няма значение.

От болницата посочват още, че кръводаряването е полезно, тъй като стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма, намалява риска от сърдечно-съдови и онкологични заболявания, тонизира имунната система. Количествено кръвта се възстановява за по-малко от 24 часа, а качествено - за 3-4 седмици. Минималният срок между две дарявания на кръв е 60 дни. Всеки кръводарител има право на два дни платен отпуск и ваучер на стойност 8 лв., както и достъп до изследванията на дарената кръв за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
169 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.09 | 18:16

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини