Военен "Спартан" летя от София до Варна и обратно заради донорска ситуация

  • 25 юни 2024 17:35

  • 1792
  • 1
Военен "Спартан" летя от София до Варна и обратно заради донорска ситуация
© Булфото (архив)

Дежурен екипаж на самолет C-27J „Spartan“ от авиационна база - Враждебна беше задействан днес, 25 юни, сутринта със задача да транспортира от София до Варна и обратно медицински екипи от ВМА София и УМБАЛ „Александровска“ при създадена донорска ситуация за органна трансплантация, съобщиха от пресцентъра на МО.

Командир на екипажа е капитан Йордан Димитров, помощник-командир – майор Евгени Златанов и борден инженер – старши лейтенант Преслав Димитров. 

Транспортираха пеленаче в София, лекарите се борят с опасни бактерии

Самолетът излетя в 06.09 ч. и кацна на летище Варна в 07.08 ч. В 13.07 ч. самолетът се приземи обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинските екипи беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.26 | 09:12

1
1. МЗ ли плаща на МО горивото за грамадния самолет или го правят данъкоплатците ? 2. Преди години Запрянов ми се кълнеше, че МО трябвало да плаща пенсиите на военните и затова не можело едновременно да вземаш заплата и пенсия - излъга. Кво праим с всички тия разходи?

Добави коментар

Водещи новини