Тренировъчен полет на медицинския хеликоптер в Плевен

  • 22 юни 2024 12:50

  • 804
  • 2
Тренировъчен полет на медицинския хеликоптер в Плевен
© Фейсбук

В Плевен тази сутрин е проведен тренировъчен полет на хеликоптера за спешна въздушна медицинска помощ. Това съобщи за БТА председателят на Общинския съвет в Плевен доц. д-р Иван Малкодански. 

Хеликоптерът е кацнал около 9:00 часа в района на Втора клинична база на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Д-р Георги Странски". Целта е да се проиграе ситуация с пациент в спешно състояние, който се транспортира с линейка от болница в Плевен до предварително обособено място за кацане на хеликоптера, докато не бъде изградена площадка в Плевен, обясни доц. Малкодански. 

Тренировката е наблюдавана от заместник-министъра на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски, ректора на Медицинския университет проф. д-р Добромир Димитров и народния представител от ГЕРБ-СДС Валери Лачовски.

Въздушната линейка каца на Витоша

На 20 юни екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха изпълни първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение. На 4 юни т.г. спешната въздушна медицинска помощ реализира първата си мисия.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.23 | 18:23

2
4 гербаджийски толупи

2024.06.22 | 14:31

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини