Холандци дариха медицинско оборудване на болницата във Велико Търново

  • 18 юни 2024 10:18

  • 506
  • 1
Холандци дариха медицинско оборудване на болницата във Велико Търново
© МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"

Нидерландската организация SMHO дари медицинско оборудване на Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов” (МОБАЛ) във Велико Търново, съобщиха от лечебното заведение.

Дарението включва 19 електрически легла, шкафчета, медицинска апаратура и различни консумативи за нуждите на отделенията. Съдействие оказа и Ротари клуб – Велико Търново, който финансира транспортирането на медицинското оборудване, допълниха от болницата.

Дариха нова линейка на болницата в Златоград

Това е второ голямо дарение, което МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ получава от организацията SMHO - „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“. Тя подпомага социални и здравни заведения в Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България в продължение на повече от 30 години. Даренията обхващат всички сфери от дейността на здравните заведения – лечебна, диагностична, спомагателна.

От болницата припомниха, че Ротари клуб – Велико Търново също подкрепя най-голямото лечебно заведение в областта за пореден път. В края на февруари по проект „Светулка“ ротарианците, заедно с фондация „За доброто“ и „Америка за България“ събраха над 40 000 лева и преобразуваха напълно детското отделение, в което годишно постъпват за лечение над 1600 деца. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.18 | 12:03

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини