Няма интерес към професията на спешните медици

  • 27 май 2024 10:24

  • 250
  • 1
Няма интерес към професията на спешните медици
© Булфото (архив)

На 27 май отбелязваме световния ден на спешната медицина.

Няма интерес към професията на спешните медици и в момента във филиалите за спешна медицинска помощ в област Стара Загора се търсят трима лекари. Това съобщи за Радио Стара Загора д-р Даниела Каршакова, зам.-директор на Центъра за спешна медицинска помощ.

В момента в деветте филиала в региона работят общо 309 души, като 65 от тях са лекари. Дневно те се отзовават средно на около 60 визити.

„В интерес на истината няма интерес към професията по отношения на лекарите. Защото при работата на терен е необходимо да вземат бързи решения, да не се страхуват. Работата в болничната помощ е коренно различна. Там те се чувстват по-спокойни. Обезпечени са с нужната апаратура, на разположения са различни специалисти, с които да се консултират и до известна степен са по-предпазени от нас по отношение на агресия от пациенти и техните близки.“, разказа д-р Каршакова.

Детска хирургия – Пирогов подкрепя инициатива, с която се настоява Национален център за обучение и квалификация в спешната помощ да носи името на проф. Милан Миланов

Тя допълни, че са намалели случаите на физически нападения над спешните екипи в региона, но все още често са обект на вербална агресия.

Д-р Каршакова призова и шофьорите и участниците в движението да бъдат съпричастни към работата им и да оказват нужното предимство на линейките с включени сигнализации. За съжаление през последните месеци е имало два инцидента с отнето предимство на спешни автомобили, при които са пострадали двама шофьори на линейки.

В момента в ЦСМП разполагат с 43 линейки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
250 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 11:45

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини