Трима получиха шанс за живот след донорска ситуация в "Пирогов"

  • 21 април 2024 11:04

  • 1102
  • 1
Трима получиха шанс за живот след донорска ситуация в "Пирогов"
© Pixabay

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация от 19 април, реализирана от екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, с координатор д-р Христо Христов.

Това стана възможно след като близките на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж благородно решиха да дарят неговите органи, за да дадат живот на други напълно непознати хора. 

Благодарение на казаното от тях „да“ на 20 април лекарите във Военномедицинска академия трансплантираха черен дроб на 49-годишен мъж, а в УМБАЛ „Александровска“ два медицински екипа трансплантираха бъбреци на 64-годишна жена и 51-годишен мъж.

По информация на лечебните заведения пациентите са в добро общо състояние и остават под лекарско наблюдение в реанимациите. Другите органи не са били подходящи за трансплантация.  

Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на мъжа и изразяват благодарност и уважение за взетото в тежък за тях момент благородно решение да спасят човешки животи.

Веселина от Бургас, на която ѝ оставаше година, получи шанс за живот

Благодарност изказваме и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация, пишат от "Пирогов".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1102 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.21 | 11:16

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Водещи новини