Ваксинационна кампания срещу човешкия папилома вирус се организира в столична болница

  • 27 март 2024 13:10

  • 392
  • 1
Ваксинационна кампания срещу човешкия папилома вирус се организира в столична болница
© Novini.bg/ Canva

Ваксинационна кампания срещу човешкия папилома вирус (HPV) се организира в столичната болница „Вита“, съобщиха от националната неправителствена коалиция за превенция на HPV-свързаните заболявания „Коалиция HPV”, които са организатори на събитието. Първото ваксиниране ще бъде на 16 и 17 април, от 14:00 до 16:00 часа, а второто – на 14 и 15 май, от 14:00 до 16:00 часа.

Ваксината е безплатна за момичета на възраст между 10 и 14 години, ако е направена при общопрактикуващ лекар, уточниха от Коалиция HPV. За пациенти, навършили 14-годишна възраст, имунизирането е безплатно, като само се заплаща стойността на ваксината.

Необходимо е предварително записване за пациенти над 14 години, което може да се направи онлайн на посочения адрес.

Агитират тийнейджърки да се ваксинират срещу човешки папиломен вирус

Инициативата се провежда в рамките на информационната кампания за превенция на HPV инфекцията и свързаните с нея заболявания „Защити бъдещето им“, организирана от Коалиция HPV. Целта е да се повиши ваксинационното покритие в страната срещу човешкия папилома вирус.

По-рано този месец на кръгла маса „Време за ускорение. Заедно срещу рака в България“ беше представен Европейския манифест за рака за 2024 г. В документа се предвижда ранна диагностика на рак, елиминиране на онкологичните заболявания, свързани с човешкия папиломен вирус и с вируса на хепатит Б, решаване на проблема с кадровата криза в здравеопазването. В рамките на форума заместник-министърът по здравеопазването доц. Михаил Околийски каза, че се предвижда възможността от 2025 година момчета да се ваксинират срещу HPV инфекцията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 16:16

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини