Филиалът на Спешна помощ в Баните ще бъде преместен в съседното село Оряховец

  • 22 март 2024 17:53

  • 1885
  • 0
Филиалът на Спешна помощ в Баните ще бъде преместен в съседното село Оряховец
© Bulphoto (архив)

Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в село Баните, ще бъде преместен извън общинския център, каза кметът Павлин Белчев, цитиран от БТА.

Той посочи, че преместването в съседното село Оряховец на практика е формално, с оглед и притеснението на някои от жителите на Баните. Реално двете населени места се намират на разстояние от два километра.

Павлин Белчев е убеден, че решението на Министерството на здравеопазването, е добро.

Близо 8 000 сигнала са подадени на телефон 112 за последното денонощие

„Не мисля, че това ще създаде дискомфорт на хората, защото линейката ще ходи на адрес за по-малко от три минути. В Баните като населено място и общински център, трябва да има медицинско обслужване. И поради тази причина на мястото на терена на старата Спешна помощ ще си направи кабинет личният лекар, който сега работи в Оряховец. „В момента за всяка една рецепта, за всеки преглед живеещите в Баните ходят пеш до Оряховец, което е голямо неудобство“, допълни кметът.

Според Павлин Белчев, по информация на строителя, новата сграда на филиала на Спешна помощ ще бъде финализирана около средата на месец май и ще започне процедура по въвеждането ѝ в експлоатация. „Грубият строеж е готов, остава да се направят ВиК и електрическите инсталации.

Строителството на филиала в село Оряховец започна в началото на декември миналата година от кота нула. В същото населено място се намират и пожарната служба на община Баните, както и двете бензиностанции.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини