Отказан ли е преглед и лечение на дете в Бяла Слатина?

  • 22 март 2024 08:15

  • 684
  • 2
Отказан ли е преглед и лечение на дете в Бяла Слатина?
©

Родители на 5-годишно дете сигнализираха за грубо отношение на медици от Спешния център в Бяла Слатина към болната им дъщеря. Близките твърдят, че три пъти за една вечер са посетили спешното и едва след скандал момичето е било хоспитализирано. Медиците отричат.

Майката на болното дете Гроздана Игнатова изпраща мъжа си и дъщеря си до Бяла Слатина, защото детето повръща, а тя е с малко бебе, което няма на кого да остави. Така баща и дъщеря стигат до Спешния център, където им казват, че няма педиатър.

„Дадоха ни сироп против повръщане и ни обясниха да си отиваме вкъщи, а на други ден да потърсим лекар“, обясни Георги, баща на болното дете.

Раждането трудно: Жена роди в двора на къща в „Княжево”, линейката закъсняла

Когато се прибират, момиченцето повръща 4 пъти и те се връщат в Спешния център.

„Те пак ми казаха, че няма доктор и да ходя да търся такъв сам в Плевен, Кнежа или Враца. Прецених набързо, че най-близо е Кнежа. Потеглихме, а дъщеря ми започна да повръща в колата и пребледня. Стигайки в Кнежа, отново няма доктор“, обясни Георги. 

Бащата и дъщерята се връщат вкъщи и заедно с майката отново отиват в Бяла Слатина, където, по думите им, медицинската сестра им е казала да изведат повръщащото дете, „защото замърсява въздуха“.

Фелдшерът, прегледал детето, обясни пред bTV, че не е имало скандал и че момичето не е било дехидратирано и е имало мек корем.

Семейството ще подаде жалба срещу Спешния център и е категорично, че ще уведоми и Министерството на здравеопазването.

От Спешния център са категорични, че са направили всичко, каквото е възможно. В крайна сметка детето е било настанено и в сряда е било изписано от болницата и в момента е добре. Бащата му и майка му обаче настояват за мерки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
684 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.22 | 13:28

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.03.22 | 09:52

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини