Тежко е състоянието на жената, блъсната от пиян и дрогиран шофьор в Бургас

  • 05 февруари 2024 21:27

  • 3373
  • 2
Тежко е състоянието на жената, блъсната от пиян и дрогиран шофьор в Бургас
© pixabay

Шофьор с положителни проби за алкохол и наркотици блъсна майка и дъщеря на паркинг на голям хипермаркет в Бургас. Една от двете жени е приета в болницата в тежко състояние.

80-годишната жена и 53-годишната ѝ дъщеря излизали от магазина, когато на паркинга ги връхлита автомобила. 58-годишният шофьор избягал.

"В последствие е издирен и е призован на мястото на произшествието. Проверен е за алкохол и за наркотични вещества като пробите са положителни. Алкохолът е 0,72 промила, а тестът за наркотици е дал положителна проба за Бензодиазепин", заяви началникът на Пътна полиция – Бургас Пламен Николов.

Кола блъсна майка и дъщеря в Бургас

Шофьорът твърди, че не пил и не е избягал и има свое обяснение за инцидента.

"Излязоха измежду колите, в черно облечени, не ги видях. Не съм избягал, напротив, помогнах да кача жените в линейката", каза шофьорът на автомобила Николай Вълков.

53-годишната жена не е пострадала сериозно, майка й обаче е приета в болницата в тежко състояние.

"Пациентката е скенирана и се установява, че има контузия на мозъка, фрактура на ребро и фрактура на лява подбедрица. Сега е в задоволително, стабилно състояние, но с риск за живота", обясни д-р Стефан Шишков, началник на отделението по неврохирургия в УМБАЛ-Бургас.

Изчакват се и кръвните проби на виновния шофьор, след което ще се прецени дали да му бъде повдигнато обвинение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3373 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Данчо

2024.02.05 | 22:14

2
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz
Тт един от народа

2024.02.05 | 21:42

1
Убийте го на място бе какво го жалите.

Добави коментар

Водещи новини