В Сандански искат нова линейка

  • 12 януари 2024 08:51

  • 678
  • 1
В Сандански искат нова линейка
© Bulphoto/архив

Спешният център в Сандански има нужда от нова линейка, тъй като медиците там разполагат с превозни средства, които нито са в добро състояния, нито са високопроходими. На този фон не липсват и случаи, линейките, с които разполага филиалът да аварират на път, обслужвайки сигнал за спешен пациент.

67 населени места и близо 37 000 души обслужва филиала за Спешна медицинска помощ в Сандански. Това показват данните на Здравното министерство, а според ведомството има 5 налични спешни линейки. Според медиците обаче те са две.

"Много често последните години се е случвало линейките да бъдат викани по спешност на адрес и по средата на пътя да закъсат. Налага се шофьорите в движение да ги ремонтират, докато има пациенти отзад. Покриват тече. Налагало се е да държим кофа, с която да събираме водата", заяви Валентина Джавалекова - председател на синдикална секция към синдикат "Защита" и старша сестра в Спешния център.

"По документи имаме 5 линейки, на практика работещите са 2. Едната постоянно е в ремонт", каза Стоян Грозданов-старши шофьор и парамедик.

"Многократно имаме случаи да не можеш да достигнеш до адрес заради авария на линейката. Писали сме много пъти до министъра", обясни пред БНТ Георги Бакалов - секретар на синдикална секция към синдикат "Защита" шофьор - парамедик.

БНТ потърси позицията и на Министерство на здравеопазването, от там казаха, че са направени няколко обществени поръчки и 37 линейки се очакват в началото на месец март, както и една високопроходима.

Нова среща за проблемите в Спешна помощ

Последвайте канала на

Десислава Станева
678 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 11:19

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини