Обсъждат отношенията лекар-пациент в съвременната медицина на национална конференция

  • 14 декември 2023 15:20

  • 725
  • 2
Обсъждат отношенията лекар-пациент в съвременната медицина на национална конференция
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Проблемна група по Философия и социология на медицината, Секция “Философия на науката” при Институт по философия и социология (ИФС) на Българска академия на науките организира Национална конференция с международно участие, посветена на проблемите на философията на медицината. Форумът е със зададена тема “Философия на медицината: подходи и перспективи” и ще се проведе на 26 и 27 март 2024 г. в Големия салон на БАН, съобщават от научния институт.

Съорганизатори на конференцията са Философски факултет на СУ “Климент Охридски”, Философски факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски”, Медицински университет - София, Медицински университет - Варна, Медицински университет - Пловдив, Медицински факултет при Тракийски университет - Стара Загора, Българска асоциация по философия на медицината.

Темата на форума е нова за изследователите в България, макар да е утвърдено изследователско поле за световната философска общност. 

Болниците са „дружества“, а болните… да се оправят както могат

Една от целите на конференцията е да предостави възможност на изследователи от полето на медицината, социалните и хуманитарни науки да дискутират по важни и актуални теми от полето на философия на медицината като: ролята и значението на т. нар. медицина, основана на доказателство; важността на проблемите свързани с пациент ориентираната медицина; отношенията лекар-пациент в съвременната медицина; ролята на технологиите и науката за съвременната медицина; мястото на иновациите и изкуствения интелект в медицината; проблемът за прогреса на медицинската теория и практика и други, разказват организаторите на събитието. 

Конференцията ще се проведе в хибриден формат (присъствени и онлайн сесии) на български и английски език. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
725 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.18 | 13:10

2
кукувицата-духачка магда александрова от фоз там ли ще е ?

2023.12.14 | 19:30

1
Какво прави държавата в отношенията Лекар- Пациент? Какво правят корпорациите там? Кой ги е допуснал?

Добави коментар

Водещи новини