Вицепрезидентът Йотова: ВМА е храм на добротворчеството и надеждата

  • 01 декември 2023 13:30

  • 342
  • 2
Вицепрезидентът Йотова: ВМА е храм на добротворчеството и надеждата
© Президентство

Военномедицинска академия е храм на добротворчеството, надеждата и любовта, на добрите специалисти и добрите хора. В днешното объркано време имаме голяма нужда от тази вяра в доброто. Поклон пред хората, които работят тук. С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства присъстващите на 132-годишнината от създаването на Военномедицинска академия.

„Малко след Освобождението създателите ѝ са прозрели в бъдещето, осъзнавали са необходимостта да има специална болница за войската. Защото са знаели, че когато има силна войска, има и държавност, независимост, суверенитет за едно току-що родена държава след цели пет века заличаване от картата. Да отдадем почит на тези хора, да прочетем техните уроци, да ги предадем на тези след нас“, посочи вицепрезидентът, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Десетки дариха кръв на "Щедрия вторник" във ВМА

„Вие, уважаеми дами и господа, не стоите постоянно пред камерите като някои политици. Много от вас са на далечни мисии смело на своя пост, но ние малко говорим за това, а вие сте гордост и пример за своите колеги от други държави“, подчерта Йотова.

„Във ВМА работят големи имена в световната медицина, тяхната слава излиза извън пределите на България. Тук не се само се използват новите технологии в медицината, тук те се създават“, изтъкна вицепрезидентът.

Тя припомни тежките години на пандемията от Ковид-19. „Много хора днес живеят втори живож благодарение на вас. Но в отровеното ни общество много бързо забравихме аплодисментите за вас“, заяви Йотова.

„Бъдете здрави, Бог ви е избрал за тази професия. Поклон пред паметта на тези, които са загубили своя живот, докато спасяваха друг“, посочи вицепрезидентът. Тя отдаде почит пред Паметника на загиналите медицински чинове.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.02 | 11:00

2
"Храм" на второ поколение връзка.ри и привидно компетентни хабилитирани лечители, разчитащи на закупената от държавата скъпа техника. Д.П.С владее ВМА.

2023.12.01 | 18:14

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини