Илко Семерджиев за забраната за разкриване на нови болници: Това е свидетелство за липса на клапацитет

  • 31 октомври 2023 18:07

  • 1370
  • 3
Илко Семерджиев за забраната за разкриване на нови болници: Това е свидетелство за липса на клапацитет
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Изумен съм от използването на формулировката за мораториум за нови болници от управляващите. Не е нормално тези, на които сме делигирали да ни управляват, да говорят за смърт, защото до това води мораториума. Не това няма да се погледне добре от Запад. Това заяви бившият вицепремиер и министър на здравеопазването Илко СемерджиевИлко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.

„Категоричен съм, че това е свидетелство за безсилие и липса на клапацитет. Мораториум значи да спреш живота. Ако искаш да развиваш една сфера, трябва да го правиш с политики и стратегия”, обясни той.

По думите му с предложението за изготвянето на нова здравна карта ще направят само нова снимка на системата.” Една здравна карта няма да реши нищо. Това не е средство за регулация. Деятелят в здравеопазването е лекарят, медицинските сестри, специалистите по здравни грижи. Надеждите, които възлагат на една такава карта в министерството, са напразни”, обясни Семерджиев.

Здравното министерство предлага временна забрана за разкриване на нови болници

„Аз този мандат съм го отписал още в самото начало, защото стана ясно, че министър Хинков не иска да се ангажира с реформа. Това пролича от отказа му да се регламентира нов начин на финансиране на лечебните заведения”, каза още бившият здравен министър.

„Когато властта не иска да прави реформи, го прави съдът. Лечебните заведения настояваха лимитите да отпаднат”, подчерта той.

Не съм настроен да приемам загубите. С едно съм съгласен – отстъпването с крачка назад, може да послужи за засилка – така той вижда заявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че за да спечели София, ще се отдръпне от управлението и.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1370 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.01 | 13:25

3
уф, ще му се размине на шефа на (пи)чайка фарма за казичене

2023.10.31 | 21:28

2
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе`рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

2023.10.31 | 18:35

1
Клaпитe нямат цитeт

Добави коментар

Водещи новини