Спешните медици предпочитат хартиените рецепти

  • 24 октомври 2023 07:46

  • 1813
  • 3
Спешните медици предпочитат хартиените рецепти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Аз лично мисля, че хартиената рецепта е по-добра за спешната помощ, защото електронните рецепти много затрудняват работата на един лекар на дневен ред, защото отнема много време изписването на електронна рецепта. Второто е, че шанса за грешка при изписването на електронни рецепти е голям, поради факта, че трябва да се въведат много полета и не може да се въведе каквато и да е корекция при вече изписана рецепта.

Това каза д-р Стоян Киряков по БНТ.

Омбудсманът с критика към здравния министър заради е-рецептите

Предимно издаваме електронни рецепти, все пак хартиените не ги приемат. Нямаме затруднения в издаването, въпросът е, че повече пациенти от спешните се приемат в отделенията за лечение, защото повечето пациенти имат необходимост от болнично лечение, а не от амбулаторно такова. Рядко се изписват антибиотици просто за профилактика вкъщи, има си строги индикации за изписването на антибиотици", коментира д-р Денис Велиев.

Спешните медици да изписват електронни рецепти за антибиотици, предложи здравният министър Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на пред депутатите от здравната комисия в парламента. Предложението обаче не се приема еднозначно от работещите в бранша. Медици от Спешното отделение на многопрофилна болница "Канев" в Русе смятат, че при използването на хартиени рецепти се допускат по-малко грешки и своевременно може да се направи корекция, за разлика от електронните.

Според медиците хартиените рецепти са предпочитани и от лекарите от Спешна помощ, които работят на терен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1813 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.24 | 09:30

3
He e работа на държавата да админиcтрира рецепти на хората. Очевиден опит за пpинудително изземване на лични и търговски данни на aптеки и пациенти.

2023.10.24 | 08:23

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.24 | 08:07

1
Доказателство че писането на рецепта води до дребни парици .

Добави коментар

Водещи новини