Медици от ВМА се покланят пред мощите на 7 светци

  • 24 октомври 2023 06:31

  • 1443
  • 0
Медици от ВМА се покланят пред мощите на 7 светци
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

На 24 октомври 2023 г. (вторник), от 12.30 часа Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп и духовници ще донесат за поклонение във Военномедицинска академия (ВМА) християнски светини: частица от животворящия Господен кръст и мощи на седем светии – Свети великомъченик Георги Победоносец, Св. свещеномъченик Харалампий Магнезийски, Св. преподобна Петка, Св. Николай Мирликийски Чудотворец, Св. великомъченик Пантелеймон, Св. Лука Кримски Чудотворец, Св. свещеномъченик Антипа, както и чудотворна икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница".

Мероприятието се организира с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, който в грижата си за целия народ не забравя и трудовете на медиците и им изпраща за поклонение християнски светини – за укрепване и духовни сили в носенето на нелекия кръст да служиш на ближния.

Достъпът до християнските светини ще бъде контролиран само за личния състав на ВМА.

Ръководството на ВМА изказва за пореден път своята признателност към Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски за засвидетелстваната подкрепа през годините, както в битката с пандемията от COVID-19, така и в кампанията „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!”, в която ежегодно десетки свещенослужители и техните близки даряват кръв безвъзмездно и помагат на нуждаещи се пациенти не само във ВМА, но и в цялата страна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини