Д-р Велев: Назначават за директор на „Шейново“ човек, който не е кандидатствал за поста

  • 11 септември 2023 10:33

  • 1090
  • 0
Д-р Велев: Назначават за директор на „Шейново“ човек, който не е кандидатствал за поста
© Булфото (архив)

Протест и напрежение около АГ болница „Шейново“ – единственият кандидат за директор д-р Румен Велев се оказа сменен от друг човек, който въобще не участвал в конкурса. Как се стигна до тази ситуация?

„За мен това беше голяма изненада. Аз разбрах на 27 юли от решението на общинския съвет, че д-р Таня Андреева е назначена за директор на „Шейново“, а аз за част от борда на директорите – пост, за който не съм кандидатствал “, каза в студиото на „Тази сутрин“ д-р Румен Велев.

Съмнения за опорочена процедура по избора на директор на болница "Шейново"

Той обясни, че става дума за два различни конкурса, изискващи специфични програми за управление. Единият е за директор на АГ болницата, а другият – за членове на борда на директорите.  Изпитите за двете позиции са различни, както и получените от кандидатите оценки.

„В решението се казваше, че аз не съм избран за директор и на мое място се назначава д-р Таня Андреева за временно изпълняващ длъжността директор. В същото време аз бях поставен сред членовете на борда на директорите. Тъй като моята оценка беше 5,25, аз не бях класиран и там, защото другите двама кандидати бяха с оценка 5,50“, поясни д-р Велев.

Той поясни, че д-р Таня Андреева работи от дълги години в „Шейново“, като след „едни събития в болницата през 2011 г. била назначена за временно изпълняващ длъжността директор“. Д-р Велев поема управлението на лечебното заведение след като д-р Таня Андреева става министър на здравеопазването.

„Тя и към момента е част от екипа на „Шейново“, макар да ползва много често неплатени отпуски“, поясни д-р Велев. Той не е говорил с нея след решението на общинските съветници. Преди време получил от д-р Андреева един некоректен есемес и прекратили комуникацията си.

„Съвсем скоро получих един нов есемес, с който ме уведомява, че си удължава болничния лист, защото тя към момента е в болничен“, поясни д-р Велев.

Неотдавна той сезирал областния управител, който има правото да оспорва СОС. Подал жалба в Административния съд, с която успял да спре вписването на д-р Андреева като директор. Междувременно областният управител върнал за повторно разглеждане на решението на общинските съветници и посочил шест точки, в които са били направени пропуски.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини