Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в столична болница

  • 14 юли 2023 16:20

  • 4970
  • 0
Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в столична болница
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в болница „Проф. д-р Александър Чирков", съобщиха от лечебното заведение. 

Прегледите ще бъдат в периода 17 - 21 юли 2023 г., от 8:30 до 12:30 ч. Необходимо е предварително записване - на тел.: 02/ 9159 586 и 02/ 9159 585. Не се изисква направление от личен лекар.

В горещите дни се обострят сърдечно-съдовите заболявания и пациентите най-често се оплакват от ритъмни нарушения, допълниха от болницата. Обезводняването на организма заради по-обилното изпотяване може да доведе до сгъстяване на кръвта и до образуване на тромби в кръвоносните съдове и риск от повишаване на броя на инфарктите и инсултите. Рисковите групи са хората, страдащи от артериална хипертония, с исхемична болест на сърцето, с хронични белодробни заболявания, със захарен диабет, както и преживелите инсулт.

Как да пазим сърцето си в жегите

В болницата преди време бяха извършени безплатни прегледи за пациенти, страдащи от диабет. Медиците от лечебното заведение се включиха и в програма „Детско здраве“, организирана от болница "Пирогов“ и Столичната лекарска колегия, осигурявайки безплатни прегледи на над 500 деца в Бургас. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини