Болницата за рехабилитация в Котел спира работа

  • 31 май 2023 20:53

  • 1724
  • 1
Болницата за рехабилитация в Котел спира работа
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Специализираната болница за рехабилитация в Котел престава да работи от утре, 1 юни. Това гласи съобщение публикувано на сайта на лечебното заведение, а обяснението е, че няма персонал.

В тази връзка Общинския съвет в Котел прие декларация срещу закриването на болницата и поиска от принципала - Министерство на здравеопазването връщането на персонала в нея, предаде БНР.

Председателят на Общинския съвет Христина Чолакова обяви, че специалистите са напуснали, заради неизплатени заплати.

"Настояваме Министерство на здравеопазването да намери механизми, да намери юридическата формула, по която да заплати дължимите към работещите в това лечебно заведение трудови възнаграждения", каза тя.

Призивът на местния парламент  към Министерство на здравеопазването е медиците да бъдат върнати на работа, защото в противен случай болницата няма да може да функционира.

"За това един от апелите ни към Министерството на здравеопазването е да се влезе в контакт с бившите работещи, за да могат те да бъдат убедени или мотивирани по-скоро, да бъдат върнати на работа", каза Христина Чолакова.

Тя каза още, че народните представители от областта ще бъдат информирани с цел проблемът да бъде поставен и от парламентарната трибуна.

Затварят отделения в болницата в Момчилград

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.31 | 22:58

1
Болница за рехабилитация не е поликлиника или спешна помощ

Добави коментар

Водещи новини