МЗ набира лекари и медицински сестри за въздушните линейки

  • 21 март 2023 17:18

  • 547
  • 3
МЗ набира лекари и медицински сестри за въздушните линейки
©
Слушай новината Слушай новината

Министерството на здравеопазването набира кандидати за включване в обучителен курс „Оказване на спешна медицинска помощ по въздух“, това съобщиха от ведомството.

Лекарите и медицинските сестри, преминали обучението, ще бъдат включени в дежурства в базите летище „Враждебна“ – София и летище „Долна Митрополия“ – гр. Долна Митрополия. Обученията ще се извършват в Центъра за професионално обучение към Военномедицинска академия – гр. София.

От здравното министерство посочиха и изискванията към кандидатите: лекари с придобита специалност „Анестезиология и реанимация“ или  „Анестезиология и интензивно лечение“; лекари с придобита специалност „Спешна медицина“ и стаж по специалността минимум 5 години; лекари-специализанти IV курс по специалност „Анестезиология и интензивно лечение“; медицински сестри – с опит минимум 3 години в структура по реанимация и интензивно лечение. Кандидатите да владеят английски език.

Документите се подават в Центъра за административно обслужване на Министерството на здравеопазването или електронен адрес: Bbotev@mh.government.bg. Срокът за подаване на документи е до 21.04.2023 г., вкл.

Одобрените по документи кандидати ще преминат медицински преглед и тест за физическа годност в Катедрата по авиационна медицина на Военномедицинска академия. След одобрение ще могат да се включат в обучителния курс за оказване на спешна медицинска помощ по въздух. Продължителността на обученията ще бъде 15 дни, като се очаква същите да започнат в началото на м. май.

Изграждат хеликоптерни площадки край болниците в големите градове

Виолета Симеонова
547 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.22 | 16:09

3
Голем смех, щото ще ги преглежда великата военномедицинска комисия, която иначе прикрива болестите на военните летци. За справка: любчо алексиев от вма
Мда

2023.03.21 | 17:41

2
Да наемат от циганско население, защото само то преобладава след 33 години евроатлантическа " демокрация ".
Sarbeca Z

2023.03.21 | 17:31

1
Бг палячовщини… сега ще тръгнат насам натам с държавното гориво, кой вдигнал температура, кой има запек, кой сополи да ги развозват насам натам с хеликоптерите или ще търсят разгонените тинейджърки дет бягат от вкъщи жалка бг история !

Добави коментар

Водещи новини